Pierdut limba romănâANUNȚ: Pierdut limba română. Găsitorul o poate lua acasă, e cuminte, povățuitoare, plină de învățături, se poate juca cu cei mici și mari deopotrivă, cât îi ziua de lungă.

Semnalmente: e bătrână, ca toate bunicile, dar se ține bine, știe multe graiuri < ardelean, bănățean, bucovinean, crișean, dobrogean, maramureșean, moldovenesc, muntenesc, oltenesc > și e bună prietenă cu cele străvechi.
Deși a legănat și a crescut pe mulți, începând cu cântecele mamei, apoi cu vorbele dascălilor, în ultimul timp s-a simțit din ce în ce mai ignorată și tratată cu dispreț: „Limba de lemn”, apoi cea vulgară, „cool”, mișto sunt doar câteva exemple, cele mai răspândite, doar din dorințele unora de a ieși în evidență cu orice preț.

Așa că, bătrânica noastră cea de toate zilele, s.a ânbarcat ân primul tren. Nu știm destinația exactă, probabil e doar o călatorie de regăsire… Așezată intr-un colț, ânghesuită, privind cu tristețe la numeroasele indemnuri la iubire fără limită de vârstă, cioplite de mâini măiastre pe pereții compartimentului, iși puse ochelarii, scoase biletul de călătorie și reciti cu atenție, ca să se asigure că este la locul potrivit, pe drumul cel bun.

Urma iubitei noastre bunicuțe a fost pierdută după doar câteva ore de călătorie. Credem că s-a pierdut în mediul virtual (on-line), cel mai afectat de avalanșa necunoașterii, ignoranței, analfabetismului și a prostului gust.

Te iubim oriunde te-ai afla și te așteptăm cu drag acasă!

Nu sunt calificative

Acordați un calificativ